Αξιότιμοι κύριοι,

με την παρούσα επικοινωνία θα ήθελα να σας ενημερώσω πως μόλις προκηρύχθηκε ο πολυαναμενόμενος Β΄ (και τελευταίος) Κύκλος του προγράμματος “Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης”, που επιδοτεί σε ποσοστό 100% (!) επιστήμονες προκειμένου να τους υποστηρίξει στην κατεύθυνση της αυτοαπασχόλησής τους, είτε αυτοί είναι άνεργοι, είτε μισθωτοί, είτε ήδη αυτοαπασχολούμενοι.
Ανάμεσα στις επιδοτήσιμες επαγγελματικές δραστηριότητες ανήκει και αυτή του δικού σας κλάδου, ο οποίος θεωρείται εκ των σημαντικότερων για την Οικονομία, σε συνδιασμό με τη στρατηγική που αναπτύσσεται για την ανάσχεση του κύματος φυγής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.
Επιδοτούνται με το μέγιστο ποσοστό δαπάνες εξοπλισμού (επιστημονικού ή / και γραφείου), όλα τα πάγια λειτουργικά έξοδα (ενοίκιο, ηλεκτρισμός, τηλεφωνία – internet), οι ασφαλιστικές εισφορές του επιχειρηματία, η προώθηση – προβολή της επιχείρησης (διαφήμιση, ιστοσελίδα) κ.ά.
Τα ποσά που δίνουν είναι έως 25.000 ευρώ για περίπτωση μεμονωμένου ατόμου, έως 40.000 ευρώ για σύμπραξη δύο επιστημόνων, έως 50.000 ευρώ για σύμπραξη περισσότερων από δύο επιστημόνων.
Στην περίπτωση που κάποια από τα μέλη σας ενδιαφέρεται για περαιτέρω προσωπική ενημέρωση ή αν επιθυμείτε την οργάνωση μίας συγκέντρωσης για πιο μαζική ενημέρωση, θα βρίσκομαι στη διάθεσή σας.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στο σχετικό link της ιστοσελίδας μου που ακολουθεί: http://www.espa-epidotiseis.gr/autaposxolisi-ptyxiouxwn/
Με εκτίμηση,
Στέλιος Κόγκας

Οικονομολόγος – Διευθυντής Limmat Finanz
Μέλος Μητρώου Αξιολογητών ΕΦΕΠΑΕ
Μέλος Εθνικού Μητρώου Πιστοποιημένων Ελεγκτών Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης
Πιστοποιημένος Σύμβουλος ΕΟΜΜΕΧ
Θεμ. Σοφούλη 57, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη (Sofouli Center)
Τηλ.: 2310419994 / 6987405060, Fax: 2310419997
www.espa-epidotiseis.gr